Ierland | Bossen bewoond door nimfen

Dryaden

Volgens de Griekse mythologie werd elke boom bewoond door een nimf, een dryade. Elke boom had z’n eigen soort dryades. In de productiebossen van Nederland kan je, je moeilijk voorstellen dat elke boom uniek is. Als je echter de oude bossen van Ierland bezoekt waar de eik domineert zie je dat elke boom een eigen karakter heeft en dat het zo’n gek idee nog niet is.

 
Met opzet bewogen

Met opzet bewogen

 
 
 
 
Benedenstrooms van Torc waterfall

Benedenstrooms van Torc waterfall

 

Killarney National Park

De beste plek om op zoek te gaan naar dryades is in mijn mening Killarney National Park. Dit oude jachtgebied is nooit ten prooi gevallen aan bosbouw en heeft daardoor een woest karakter. Door de vele beekjes, ook weer woonplaats voor water gebonden nimfen genaamd Hydriaden, tiert de natuur welig.

Rondom Muckross house, het grote landhuis, is een grote Engelse tuin aangelegd. Hier zal je geen woeste bossen vinden. Daarvoor moet je verder van het huis zoeken. Ik vond de huizen van veel dryades rondom Torc waterfall. Rondom de ‘old weir bridge’ zijn ook veel oude eiken terug te vinden. Via deze weg kan je een mooie wandeling doen rondom het Muckross meer, wat zo’n 2 a 3 uur duurt.

Het zijn de eikenbomen die vaak veel kromme takken krijgen en daarom zo geweldig te fotograferen zijn. Als je dan later op je pc de foto’s terugkijkt, kan het zomaar zijn dat je een bosnimf hebt vast weten te leggen!

 
Verzamelplaats voor Dryades.

Verzamelplaats voor Dryades.

 
 
Niks gaat verloren

Niks gaat verloren

Een bosnimf in levende lijve!

Een bosnimf in levende lijve!

 

Als je nou meer wilt weten over Ierland dan raad ik je aan om hieronder op de knop te klikken. Dan krijg je in één overzicht alles over het groene eiland. Wil je meer weten over dryaden en de Griekse mythologie dan zal je daar helaas weinig over vinden op deze site. Wel kan ik je aanraden om het boek Mythos van Stephen Fry te kopen/beluisteren. Hij neemt je mee op een reis door deze fascinerende wereld gevuld met mythische verhalen.