AANKONDIGING!

Vandaag begin ik met een stukje nostalgie. Nostalgie naar de ouderwetse afdrukken. In mijn geval, waren dat afdrukken die je bij het Kruidvat ophaalde. Je had daar namelijk een wegwerpcamera gekocht, en die 24 foto's van de vakantie moesten natuurlijk afgedrukt worden. Anders had je er nog niks aan!

In het digitale tijdperk is dit niet echt noodzakelijk meer. Je kan de foto's bekijken op je computer, tablet of telefoon. Eigenlijk is dat fototoestel ook niet meer nodig, want je hebt je telefoon toch? Daarom nu de vraag: Zou jij je telefoon aan de muur hangen?

Ik niet. Het is veel makkelijker om zo'n ding mee te nemen in je broekzak. Daar is het voor gemaakt. Ik stel daarom dat een foto pas af is, als die is afgedrukt. Dan kan je de foto in je handen houden, doorgeven op een feestje of inlijsten. Pas als je de foto in je handen kan houden, bestaat die pas echt. Door het afdrukken en inlijsten kan een foto worden verheven van een paar megabyte op je computer, tot een kunstobject.

Tot op heden heb ik aan dit aspect te weinig aandacht besteed. Toch hangen al 3 hele mooie prints bij mensen in huis: "De Veerhaven", "Wonky Buildings" en "De kudde Olifanten". De kleinste een 40 cm breed de grootste een 80 cm bij 80 cm excl lijst. Kortom behoorlijke prints en iedereen was zo enthousiast over de kwaliteit en de sfeer die de foto's uitstralen. Daarom wil ik hier verder mee gaan.

7 Prints

Deze week zal ik binnen twee thema's, 7 foto's uitzoeken die ik ga laten afdrukken en inlijsten. Die 7 werken ga ik hier in Haarlem tentoonstellen en ik hoop die ook te gaan verkopen. De grootste foto zal een formaat hebben van 50x70cm excl lijst, en de kleinste 21x30cm excl lijst. Een doorsnede van alles wat mogelijk is. De thema's waar ik mee zal werken zijn: 'Staal' en 'Dierlijke portretten'. De aankondiging van de tentoonstelling zal ik hier op de blog plaatsen. 

 

De prints die al bij mensen thuis hangen: "De Veerhaven", "Wonky Buildings" en "De kudde Olifanten"